ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 
 
φορολογικη δηλωση κλειδαριθμος αρθρα λογιστικα γραφεια
  ΑΘΗΝΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ  
 

forologiki dilosi

 

Αθήνα Πρωτογένους 5

Μοναστηράκι-Ψυρρή

ΤΗΛ

2109244498

6977384515

6986928989

EMAIL

oikonomotexnikh@gmail.com

ΧΑΡΤΗΣ

ΜΠΑΤΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

 

 

 

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΩΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2013 (ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ)

Μαζικά email στέλνει στους φορολογούμενους με παλιούς κωδικούς το taxisnet, για να προσέλθουν στις εφορίες και να παραλάβουν τον κλειδάριθμο ως το τέλους του χρόνου, που έχει δοθεί και η σχετική παράταση.

1) Κλειδάριθμο πρέπει να πάρουν όσοι έχουν παλιούς κωδικούς.

2) Τα φυσικά πρόσωπα(όχι οι εταιρείες) μπορούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το ΑΦΜ τους και να παραλάβουν τον κλειδάριθμο . (προσοχή σε όσους έχουν αλλάξει ταυτότητα και δεν το έχουν δήλωση στο μητρώο της εφορίας τους. Πρέπει πρώτα να γίνει η αλλαγή στοιχείων, αν υπάρχει ειδικό πληρεξούσιο σε άλλο πρόσωπο, το βήμα αλλαγής στοιχείων ταυτότητας στην εφορία που κάνετε την δήλωση σας δεν είναι απαραίτητο.)

3) Πως θα καταλάβετε ότι έχετε κλειδάριθμο, δεν θα σας έχει σταλεί email να το παραλάβετε ή μήνυμα στην προσωπική πληροφόρηση όταν κάνετε εισαγωγή στο σύστημα. τώρα άν το user name σας αρχίζει από ww και δεν έχετε πάρει ακόμα κλειδάριθμο, ήρθε ο καιρός σας.Τα user name που είναι ονόματα π.χ nikoleta20 user1234356 εχουν κλειδάριθμο.

4) Ο κλειδάριθμος πρέπει να ενεργοποιηθεί και να οριστεί νέο psw.

5) Αν δεν πάτε στην εφορία για τον κλειδάριθμο σας και δεν πάρει άλλη παράταση τότε θα πρέπει να ξανακάνετε αίτηση πριν πάτε στην εφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ

https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ 2013 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ taxisnet

Δείτε αν θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά ο κλειδάριθμός ΕΔΩ μόνο με το ΑΦΜ σας
 1. Όλοι οι παλιοί κωδικοί πήραν παράταση ως 30 Αυγούστου 2013 και δεν χρειάζονται. κλειδάριθμο
 2. Η αίτηση για κλειδάριθμο γίνεται μέσα από το taxisnet  σε αυτή την φόρμα.
 3. Ορίζεται όνομα χρήστη(username) και προσωπικό κωδικό
 4. Αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου) να πάτε να παραλάβετε τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας σε οποιαδήποτε εφορία στο τμήμα του μητρώο.
 5. Πρέπει να θυμόσαστε το username και τον κωδικό, σημειώστε τον κάπου σωστά.
 6.   Ενεργοποίηση λογαριασμού στο taxisnet με αυτή την φόρμα, θα σας ζητηθεί ο κλειδάριθμος και  οι κωδικοί που έχετε σημειώσει. Το σύστημα θα σας ζητήσει να αλλάξετε κωδικό εισόδου σημειώστε κάπου σωστά τον νέο κωδικό που αντικαθιστά τον παλαιό.
 7. Στο email που έχετε δηλώσει θα μπορείτε να δείτε το username σας.
 8. Αν χάσετε το κωδικό εισόδου (password)  σε αυτή την φόρμα με τον κλειδάριθμο και το username που έχετε στο email μπορείτε να ορίσετε νέο κωδικό (password)
 9. Αν τα χάσατε όλα μην απελπίζεστε πρέπει να κάνετε επανεγγραφή σε αυτή την φόρμα   και να ξαναπάτε σε οποιαδήποτε εφορία.
 10. Αίτηση μπορεί να γίνει και από τα ΚΕΠ (Πολλά ΚΕΠ έχουν αρνηθεί) αλλά η παραλαβή μόνο στις Εφορίες
 11. Αίτηση μπορεί να κάνει ο λογιστή σας.
 12. Για φορολογούμενους που αδυνατούν  να προσέλθουν στα ΚΕΠ για πληρεξούσια και στις εφορίες , μπορούν να κλείσουν ραντεβού με κάποιον υπάλληλο από τα ΚΕΠ να τους επισκεφθεί στην οικία τους
 13. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε η δεν θέλετε να πάτε στα ΚΕΠ και στις εφορίες επικοινωνήστε με τον λογιστή σας ίσως μπορεί να σας βρει μια λύση.
 14. Ο λογιστής αν είναι πιστοποιημένος στο taxisnet μπορεί με τους δικούς του κωδικούς να υποβάλει την φορολογική δήλωση χωρίς κλειδάριθμους και κωδικούς άλλα χρειάζεται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.

accounting-team.blogspot.gr

 

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ TAXISNET 2012

Τα κανάλια όλη μέρα ασχολούνται με τις εκλογές έτσι δεν καταφέρανε να πληροφορήσουν τον κόσμο σωστά για τους κλειδάριθμος, με αποτέλεσμα ο απλός φορολογούμενος να έχει ένα θολό τοπίο για το πως θα υποβάλλει την φορολογική δήλωση που αφορά το εισόδημα του 2011 και να συνωστίζεται στις ουρές τον εφοριών(που πολλές έχουν συγχωνευτεί)για να πάρει ένα κλειδάριθμο πολλές φορές χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως την σχετική ηλεκτρονική αίτηση.
Ας κάνουμε απλά τα πράγματα :

1. Όσοι έχουν παλιούς κωδικούς μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλους του έτους χωρίς κλειδάριθμο.

2. Για όσους έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ή εισόδημα από άλλες πηγές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά μέσα από το σύστημα του taxisnet. Το υπουργείο οικονομικών έχει αναλάβει να τους στείλει ταχυδρομικά κλειδαρίθμους και κωδικούς και δεν χρειάζεται να τρέχουν στις εφορίες και στις ουρές.
Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, των υπόχρεων των περιπτώσεων α , δ , ε , στ ,ζ, η , θ , και ι της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ (εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,), όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα της παραγράφου 2 του παρόντος (όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ) . Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
3. Μπορούν πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους στην σελίδα του taxisnet να πληροφορηθούν για το αν έχει εκδώσει ως τώρα κωδικούς για αυτούς το υπουργείου που θα τους αποσταλούν.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1079/26-3-2012), οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (εκτός των συνταξιούχων) του οικονομικού έτους 2012 υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου η Γ.Γ.Π.Σ. δημιούργησε (την περίοδο 20-23 Απριλίου) για τους νέους υπόχρεους, κωδικούς TAXISnet με αυτοματοποιημένο τρόπο και θα αποστείλει συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ. , στην οποία αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet χωρίς να απαιτηθεί επίσκεψη στην Δ.Ο.Υ.
Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σας επισκεφθείτε τις Υπηρεσίες Πληροφόρησης της Γ.Γ.Π.Σ. Ενημέρωση Για Ταχυδρομική Αποστολή Κωδικών TAXISnet για να ελέγξετε εάν έχουν εκδοθεί κωδικοί και κλειδάριθμος για εσάς, που θα αποσταλλούν με συστημένη επιστολή.
4.Αν τώρα θέλετε να βγάλετε κωδικούς και δεν σας έχουν σταλεί η δεν είστε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση ορίζοντας όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό και μετά αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου) να πάτε να παραλάβετε τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο taxisnet
5.Ακόμα και αν δεν έχετε κωδικούς η δεν θέλετε να βγάλετε ο λογιστής σας αν είναι διαπιστευμένος στο taxisnet έχει την δυνατότητα να την υποβάλλει μέσα από τον δικό του λογαριασμό για εσάς.
Λογιστικό γραφείο 2109244498 Σωτήρης 6977384515 Δήμος 6986928989